Theater Positief Coachen

Het doel van dit project was het realiseren van een home cinema met een podium. In deze ruimte diende tevens muziek en theater geoefend te kunnen worden. De akoestiek diende voor al deze toepassingen zo optimaal mogelijk te zijn. We hebben dit project gesponsord omdat de doelstelling van Stichting Positief Coachen ons aanspreekt. Positief Coachen wil een positief klimaat stimuleren bij sportclubs en op de werkplek. Doordat we deze installatie met korting hebben uitgevoerd kunnen we dit een beetje ondersteunen.

Om de kosten binnen budget te houden heeft de klant deels zelf de aanpassingen gedaan, waarbij Rivasono de akoestische berekeningen, het advies en de akoestsche producten heeft geleverd.

Omdat alles in een bestaand huis is gebouwd, zijn er eerst geluidsisolerende voorzetwanden geplaatst. Deze zijn losstaand van de bestaande wanden gemonteerd. Deze wanden verminderen de geluidsoverdracht naar de buren.

Het plafond bestaat uit een koof en een middendeel. Het middendeel is uitgevoerd met CA Panels met aan de onderzijde een lattenpatroon met latten van verschillende breedte. Deze combinatie geeft zowel geluidsabsorptie als welkome diffusie. Dit laatste zorgt ervoor dat hier voldoende hoge tonen energie behouden blijft. In de koof zijn speakers en spots verwerkt.

Achter de laatste rij stoelen zijn akoestische panelen CUSTO Fabric Panel geplaatst. Deze zijn 8 cm dik. Bewust is er tussen deze panelen ruimte gelaten om de gewenste afwisseling tussen absorptie en refectie te realiseren. Dit zorgt voor voldoende absorptie met behoud van akoestische “frisheid”. 

Achter het projectscherm en het gordijn zijn PHD absorptiepanelen geplaatst, in 2 lagen van ieder 4 cm. Dit geeft de noodzakelijke gelijkmatige geluidsabsorptie, inclusief de lagere tonen. Dit is vooral van belang voor een goede toonbalans bij video en live muziek. Het projectiescherm is geluiddoorlatend.

Na de montage is er een akoestische controlemeting gedaan.

Het resultaat is een zeer goede akoestiek met een optimale toonbalans van lage, midden en hoge tonen.

Gemiddelde RT60 galmtijd van 0,35 sec. Dit geeft een ideale akoestiek voor de combinatie van home cinema, theater en live muziek.

Een geslaagd audio home cinema akoestiekproject, gerealiseerd in goede samenwerking.

De projector en scherm zijn geleverd door Klankbart – specialist in thuisbioscoop projectie, specialist in thuisbioscoop projectie. Er zijn in dit project twee grootbeeld projectie systemen gemaakt door ons. Boven is er een privé thuisbioscoop gemaakt met een Optoma UHD60 4k home cinema projector, en beneden in het theater is er gekozen voor projectie met de HD39Darbee full HD home cinema projector.

Beneden in het theater zijn de inbouwluidsprekers van Speakercraft in de voorzetwand gebouwd. We hebben hier gebruik gemaakt van een Plano frame scherm met een geluid doorlatend doek. Het grote voordeel van het gebruik van een geluid doorlatend doek is zeker bij dergelijk grote afmetingen dat het geluid ook komt vanuit de plaats waar je de acteurs ziet.

De Integra blu-ray speler en de Integra AV versterker zijn geleverd door Spark Custom Electronics.

Over deze site

Advies over de bouw van een thuisbioscoop, vele jaren ervaring.

Allegiant is a business WordPress theme geared towards online businesses and agencies.

This theme is focused towards providing a complete showcase of your portfolio, sporting a full-page design that will surely wow your visitors.

Recente Blog berichten