Akoestiek

Optimale beleving door goede akoestiek en goed design

Wat we in een gemiddelde kamer horen, bestaat voor de helft het directe geluid uit de speakers en voor de helft uit het door de wanden/plafond gereflecteerde geluid. Goede akoestiek is dus zeer bepalend voor de optimale  geluidsbeleving, zowel bij HiFi stereo als surround in een Home Cinema.

Akoestisch model met voorspelbaar resultaat

Gebaseerd op onze ruime ervaring met akoestiek voor Home Cinema surround hebben we een schaalbaar akoestisch stereo/surround model ontwikkeld. Met dit model is iedere ruimte akoestisch te verbeteren, met vooraf berekenbaar resultaat.

Akoestiek die de beleving versterkt

Door het toepassen van de juiste mix van absorptie, reflectie en diffusie kunnen wij iedere luisterruimte of Home Cinema akoestisch tunen op uw wensen, luistersmaak en gewenste ambiance. Wij kunnen hierbij een ruimte groter laten klinken dan hij is, u een plaats vlak voor het virtuele podium geven of juist meer in de zaal, omringd door muziek. Bij Home Cinema’s versterkt de akoestiek de surround-effecten en komen zowel sterk geluid als details zeer goed tot hun recht.

Home Cinema interieur design en akoestiek geïntegreerd

Speciaal voor Home Cinema hebben wij akoestische producten ontwikkeld die in een bestaande ruimte snel aan te brengen en relatief voordelig zijn.

Voor Hi-End lHome Cinema’s hebben we een schaalbaar wand- en plafondsysteem ontwikkeld, waarbij alle akoestische elementen in geïntegreerd zijn.

Uiteraard kunt u uit vele kleuren en materialen kiezen, om exact de gewenste interieurstijl te realiseren, naar wens gecombineerd met ingebouwde bar, vitrine of werktafel.

Hierbij leveren we vooraf een 3D ontwerp, zodat u vooraf een impressie krijgt van het resultaat.

 


One stop shop specialisten

Behalve akoestisch interieurdesign is voor de optimale filmbeleving ook de juiste geluidsapparatuur, projector, scherm, stoelen, verlichting en domotica van belang.

Wij werken hiervoor samen in het Cinemathuis specialistencollectief.

Voordeel is dat het op ieders vlak echte specialisten zijn, terwijl wij tezamen een geïntegreerde aanpak bieden, met naar wens, één aanspreekpunt voor het gehele project.

Alleen de best mogelijke afstemming van alle componenten op elkaar, zorgt voor de echt optimale beleving.

Over deze site

Advies over de bouw van een thuisbioscoop, vele jaren ervaring.

Allegiant is a business WordPress theme geared towards online businesses and agencies.

This theme is focused towards providing a complete showcase of your portfolio, sporting a full-page design that will surely wow your visitors.

Recente Blog berichten